Uncategorized

Hur använder man en tvätthall på rätt sätt?

Tvätta din bil på rätt sätt

Automattvättar i all ära brukar oftast vara dyrt över lång sikt.
Det finns ett överflöd av tvätthallar och tvättställen där man själv kan utföra tvätten på ditt fordon. Här kommer dom bästa tipsen om hur du använder en självtvätt på rätt sätt.

Tvätthall

Förarbete är viktigt

Ett fordon drar åt sig många olika sorters smuts och det är inte ovanligt att damm från bromsarna eller tjära från asfalt sätter sig hårdare fast.
Det finns specialmedel som du kan köpa nästan överallt såsom rengöringsmedel till fälgar samt medel mot asfaltsfläckar.
Du kan med fördel förbehandla genom att fukta ner avsedda delar några minuter innan du börjar med din tvätt. Låter du inte det verka innan du börjar så gör det ingen effekt.

Repa inte lacken

Det första du ska göra är att skölja fordonet ordentligt, den måste bli våt överallt, du kan med fördel göra detta med rengöringsmedel eller schampo.
När fordonet är helt vått så påbörjar du med borste.
Kör du borstlös tvätt så gör du samma som du skulle gjort med en borste fast du arbetar med olika vinklar och avstånd för att få bort smutsen.
Sist tar du en fälgborste till fälgarna och borstar av.
Fälgborste kommer du aldrig undan, bromsdamm sitter ordentligt och måste sköljas bort.

Efterbehandling

Skölj av fordonet lite snabbt så allt skum försvinner, behöver inte  vara supernoggrant om du ska använda vaxning vilket rekommenderas.
Välj vaxning och håll den stilla tills du ser att vaxet kommer.
Vaxa noggrant tills du ser att vattnet rinner av lättare och pärlar sig lättare.
Sist ska du använda specialbehandlat vatten som inte lämnar några fläckar.
Här ska du inte skölja mycket, först ska du hålla strålen ifrån fordonet tills du ser att vaxet byts ut mot vatten. Så långt ifrån som möjligt så du bara fuktar fordonet med ett vattenmoln lite lätt så att det överflödiga vaxet rinner av.

Övning ger färdighet

Gör du detta rätt och utan för långa mellanrum så kan du få ner priset på en personbil under 40kr.  På ett år så blir det rätt mycket för ett företag och finns det plats i lokalerna så är det ekonomiskt att bygga tvätthall för eget bruk.
Speciellt om man har många fordon.

Bygga tvätthall

 

 

Kommentarer inaktiverade för Hur använder man en tvätthall på rätt sätt?