Personlig utveckling

Hur blir man advokat?

Advokatutbildning

Advokat är en skyddad titel enligt lag. Bara antagna som ledamot i Advokatsamfundet får kalla sig Advokat.
Höga krav, lång utbildning, personlig lämplighet och erfarenhet är saker som det innebär för den som vill bli advokat Norrköping. Möjligheten att få själv välja inriktning i ett omväxlande och spännande arbete gör det attraktivt att bli advokat. Oavsett om man väljer att arbeta med barns vårdnad Norrköping eller affärsjuridik Linköping så är valet helt fritt.
Först måste man genomgå ungefär 5 års utbildning inom juridik för att kunna ta juristexamen. Efter tagen examen så måste man gå i minst 3 år på praktik i en kvalificerad juridisk verksamhet. Det kan som biträdande jurist på en byrå.
Advokatexamen är nästa steg, det är en utbildning med en muntlig utvärdering. Avslutningsvis så måste man ansöka inträde i Advokatsamfundet som prövas av dess styrelse. Förutom kraven ovan så krävs det dessutom att man har ordnad ekonomi samt att man är pålitlig och hederlig människa.
Blir man antagen så publiceras man på samfundets hemsida samt i en tidning som heter ”Advokaten”.
Arbetsmarknaden för att bli advokat ser ut att vara gynnsam i framtiden.
Just nu är det juridiska byråer inom affärsjuridik som blir större och i framtiden kommer det även behövas jurister inom asyl, brott och familjerätt.

Kommentarer inaktiverade för Hur blir man advokat?