Hus & Hem

Varför ska man välja plåttak.

Varför plåttak är bra.

Att lägga plåttak Stockholm är både vackert och hållbart.
Materialet håller väldigt länge och behöver väldigt lite underhåll under årens lopp. En takrenovering där man väljer plåttak håller oftast en hel generation.
Om taket är korrekt lagt så kommer väta hållas borta och vara lätt att underhålla. Äldre hus drar fördel av att bli klädda med plåt. Äldre takstolar som har blivit svagare med tiden mår bra av att bytas från tegeltak till detta.
En naturlig fördel plåttak har är att det låter snö glida av lättare under vintertid vilket avlastar takets stomme. Brandsäkerheten är med en otroligt bra fördel med plåttak. En duktig plåtslagare Stockholm har koll på vilka tillbehör och varianter det finns på plåttak. Det finns begränsningar på hur pass skarpa vinklar man kan göra och lutningar på tak som gör det till en fördel.
Man brukar inte lägga ett plåttak på plana ytor och vinklar som lutar inåt.
Det är skillnad mellan olika sorters plåt, klassisk bandplåt är lite dyrare men ett bra alternativ för långsiktiga investeringar.
Idag finns det plåttak som liknar takpannor. Man behöver alltså inte välja ett helt plant tak utan det finns varianter och färger som passar alla smaker.
Handfalsade plåtar är lite mer exklusivt och vackert men som även kostar extra. Plåttak tillverkas mer och mer i aluminium som inte reagerar lika lätt mot väder och vind men reagerar lättare med andra metaller och trä. Den är även lite svagare än stålplåt som är standard. Stålplåt är galvaniserad och det ger en bra hållbarhet

plåttak Stockholm

Kommentarer inaktiverade för Varför ska man välja plåttak.